Nemzetközi foci

Zlatan Ibrahimovic fia is svéd válogatott lehet

Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Bekerült a svéd U15-ös válogatottba Vincent Ibrahimovic, adta hírül az Aftonbladet.

A legendás csatár, Zlatan Ibrahimovic fia 2008-as születésű és az AC Milan ificsapatában játszik. Természetesen nem azért kapott meghívót, mert híres focista volt az apja, Axel Kjäll vezetőedző szerint „jól passzol, jól helyezkedik a pályán és remekül fejezi be az akciókat”. Az ifjú Ibrahimovic azonban egyike annak a 66 fős keretnek, amelyből majd a későbbiekben összeállhat a csapat.

A svédeknél bevett módszer ez, korábban 44 játékos kapott meghívót hasonló módon. A középpályásként szereplő Vincent egyébként nem a legidősebb Ibrahimovic fiú, a Milan U18-as csapatában szereplő Maximilian bemutatkozása még várat magára a válogatottban.

Zlatan Ibrahimovic pályafutása során 122 alkalommal viselte a svéd válogatott mezét, ezeken 62 gólig jutott. Karrierje során a világ legjobbjai között tartották számon, emellett a válogatott gólrekordere is. Gyermekei ezért is kiemelkedő figyelmet kapnak a médiában, így természetesen egy korosztályos válogatottság jó belépő lenne a nemzetközi fociba Vincent Ibrahimovicnak is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik