Nemzetközi foci

„Nem sok mindent idézhetnék abból, ami az öltözőben elhangzott” – kiakasztotta társait a focista, aki piros lapot hisztizett ki magának

Brace Hemmelgarn / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Brace Hemmelgarn / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Az Egyesült Államok csapata 3-0-ra nyerte a CONCACAF Nemzetek Ligája negyeddötőjét Trinidad és Tobago ellen, így a visszavágón egy 2-1-es vereség is belefért az amerikaiaknak, akik 4-2-es összesítéssel került az elődöntőbe.

Lehetett volna húzósabb is a visszavágó, ugyanis az amerikaiak jobbhátvédje, Sergino Dest a 39. percben villámgyorsan beszedett két sárgát. Dest azt vitatta, hogy a labda nem volt kint, és nem kellett volna bedobást ítélnie a játékvezetőnek, és annyira belelovallta magát, hogy előbb elrúgta a labdát dühében, majd folytatta a reklamálást, és amikor megkapta a jól megérdemelt sárga lapot, gúnyosan csókot dobott a guatemalai bírónak, aki erre kiállította.

A 23 éves védő alaposan feldühítette a csapattársait a viselkedésével, Matt Turner és Tim Ream is ordítozott vele a pályán, és a nyilatkozatokból az derült ki, hogy az öltözőben is elbeszélgettek vele.

„Őszintén szólva az túlságosan enyhe kifejezés lenne, hogy váltottunk vele pár szót. Nem sok mindent idézhetnék abból nyilvánosan, amit elhangzott az öltözőben. Nem tisztelte a társait, sem azokat, akik játszottak, sem azokat, akik a padon ültek. De a játék maga és a bíró iránt sem mutatott tiszteletet” – mondta a 36 éves Ream a nála 13 évvel fiatalabb Destről.

A szövetségi kapitány, Gregg Berhalter úgy fogalmazott, Dest miatt a többieknek extra melót kellett beletenniük a meccsbe, és a kiállítása azért aggasztó, mert az amerikai csapat nem olyan képet akar mutatni magáról, mint amit Dest képviselt a kiállítást okozó hisztijével.

A nyáron a Barcelona által a PSV-hez kölcsönben lepasszolt focista később bocsánatot kért a társaitól, az edzői stábtól, sőt az egész nemzettől.

Elfogadhatatlan, önző és éretlen volt a viselkedésem. Cserben hagytam a csapatom, ez egy olyan eset, amiből tanulnom kell, és nem fog még egyszer előfordulni

– mea culpázott Dest, aki eltiltás miatt nem szerepelhet az elődöntőben. A helyzet nem ismertlen számára, mivel az előző sorotban azért hiányzott a Kanada elleni, 2-0-ra megnyert fináléról, mert a Mexikó elleni elődöntőben piros lapot kapott.

Olvasói sztorik