Nemzetközi foci

San Marinónál is kevesebb gólt szereztek, mégis maradt esélyük az Eb-részvételre

DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP
DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP

A FIFA-világranglista 118. helyén található Észtország nem sok vizet zavart a mostani Eb-selejtezősorozatban, a csapat az F csoportban mindössze egy pontot szerzett, döntetlent játszott Azerbajdzsánban, a másik hét találkozóját viszont elvesztette.

A nyolc csoportmeccsen Észtország mindössze két gólt szerzett, amivel nem lógott ki nagyon a sereghajtók közül, de ez a két gól kevesebb, mint amit San Marino vagy Andorra jegyzett (mindkét csapat háromig jutott, és San Marino történelmet írt azzal, hogy először tudott eredményes lenni három egymást követő találkozón).

Igaz, az észtek felfoghatták úgy a csoportmeccseket, mint egyfajta felkészülés a pótselejtezőre, ugyanis a Nemzetek Ligája-szereplés alapján bebiztosították a helyüket a rájátszásban. A baltiak a Nemzetek Ligája D osztályában San Marinóval és Máltával voltak egy csoportban, és minden meccsüket megnyerték, amivel egyben az egész divízió legjobb csapatának bizonyultak.

Ezzel pedig elnyerték a jogot, hogy a pótselejtezőben szerepeljenek, amelynek az elődöntőjében Lengyelországban kellene bemutatniuk egy nagy bravúrt.

Igaz, a lengyelek nem épp a legjobb időszakukat élik, az E csoportban úgy lettek harmadikok, hogy pontszámban közelebb voltak a negyedik Moldovához, mint a második Csehországhoz.

Eddig ezt tudni a pótselejtezők párosításáról:

A kiemelt képen az észt Mattias Kait (balra) harcol a labdáért a belga Aster Vranckxszal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik