Nemzetközi foci

Megpillantotta családját, zokogásban tört ki a búcsúzó kapitány

Jonathan NACKSTRAND / AFP
Jonathan NACKSTRAND / AFP

Miután már októberben eldőlt, hogy a svéd labdarúgó-válogatott a tavalyi világbajnokság után a jövő évi Európa-bajnokságra nem tudja magát kvalifikálni, így aztán Janne Andersson szövetségi kapitány bejelentette, hogy hét év után megválik posztjától.

A búcsút nem feltétlenül így tervezte, hiszen csapata múlt csütörtökön egy csúnya 3-0-s pofonba szaladt bele Azerbajdzsánban úgy, hogy az ellenfél fél órát emberhátrányban játszott, és még akkor is betalált – nem is akárhogyan, hanem félpályáról.

A vasárnapi búcsú jobban sikerült, az észtek elleni 2-0-s győzelemmel véget ért meccs pedig elég érzelmesre sikeredett. Már a kezdés előtt elmorzsolt egy-két könnycseppet a kapitány, de aztán a lefújást követően ismét sírásban tört ki.

Érzelmileg nagyon-nagyon különleges volt ez a 90 perc, nem hiszem, hogy túl sokat kell mondanom

– magyarázta az újságíróknak. Azt mondta, alig várja, hogy hátraléphessen, és élvezze a feleségével, Ulrikával és a családjával töltött időt.

A neje az Aftonbladetnek elárulta, hogy a férje akkor tört meg vasárnap lelkileg, amikor a meccs előtt meglátta a gyerekeit és az unokákat a lelátón.

„Az érzelmek eluralkodtak rajta, amikor megpillantotta őket. Meg akartuk lepni, és sikerült is. Hét év nagyon hosszú idő, tele csúcspontokkal és végén némi negatívummal. De most végre pihenhet kicsit. Ha eltelik bizonyos idő, és visszatekint, akkor kicsit élvezheti azt, amit a válogatottal elért.

Jön a karácsony, aztán meglátjuk, mit találunk ki

– mondta Ulrika.

Janne Andersson 2016 júniusában vette át a posztot Erik Hamréntől, 94 mérkőzéséből 48-szor győzelemre vezette a válogatottat, 15 döntetlen mellett 31 vereséget szenvedett.

Kapcsolódó
„Mit kellene még csinálnom?” - bombaformában lévő játékosról mondott le a svéd kapitány
Egy hete a ManUnited ellen győztes gólt szerző Roony Bardghji nem érti a helyzetet.
Olvasói sztorik