Nemzetközi foci

Kapitális bírói hibák bizonyítják, hogy a női BL-ben is szükség lenne a VAR-ra

Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP

2-2-re végződött a Real Madrid és a Chelsea meccse a női Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

A 10. percben a spanyol csapattal vb-aranyat nyert Carmona megpattanó lövésével került előnybe a Real, de a szünetben már 1-1 volt az állás, mert Charles fejesével egyenlített a Chelsea.

A 74. percben született egy újabb Chelsea-fejesgól, amit Kerr jegyzett, ám a Real egy jogtalan tizenegyessel végül megmentett egy pontot. Fleming ugyanis egyértelműen a 16-oson kívül buktatta Del Castillót, ám a női BL-ben nincs VAR, így a dán játékvezetőnek, Frida Klarlund csak arra kellett hagyatkoznia, ami a saját szemével látott.

A tizenegyest Carmona lőtte be, ám a hosszabbításban nyerhetett volna a Chelsea – ha nincs egy újabb bírói hiba.

Charles hiába lőtt a hálóba, les miatt elvették a gólját, ám a visszajátszásból látható, hogy ő nem volt lesen Bright beadásánál, csak Kerr, aki viszont nem avatkozott játékba.

A meccs után Emma Hayes, a Chelsea edzője azt mondta, nem emlékszik olyanra, amikor két fontos döntés is őket sújtotta egy meccsen.

„3-1-es eredménnyel kellett volna végződnie a meccsnek, de a bírói hibák megfosztottak minket ettől” – bosszankodott Hayes, akiről már lehet tudni, hogy a nyáron távozik majd a klubtól, hogy átvegye az amerikai női válogatott irányítását.

Ebben a csoportban még a svéd Häcken és a francia Paris FC szerepel, e két csapat franciaországi összecsapását 2-1-re nyerte a Häcken, amely ezzel vezeti a csoportot.

Olvasói sztorik