Nemzetközi foci

Francia középpályása térde miatt aggódhat a Real Madrid

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Súlyosnak látszó sérülést szenvedett Eduardo Camavinga, a Real Madrid francia középpályása, aki a világbajnoki ezüstérmes válogatott szerdai edzésén ütközött Ousmane Dembélével.

A videofelvételek után úgy tűnt, az eset súlyosabb is lehet, a 31 éves labdarúgó lent maradt a földön, majd lebicegett a pályáról. Akkor még úgy tűnt, a látottak ellenére nem lesz komoly probléma, bár az ESPN-nek nyilatkozó források szerint azt mondta, a térde fordult ki.

A nap folyamán elvégzett második vizsgálat azonban már kevésbé biztató képet festett, így a portál szerint Camavinga csütörtökön elhagyja a válogatottat, hogy visszatérjen Madridba.

Az AS azt írta, a jelek szerint a térd külső oldalsó szalagja lehet érintett, ami legalább hat hét kihagyást jelenthet.

A Real Madrid aggódhat, hiszen másik francia középpályását, Aurélien Tchouaménit már elveszítette sérülés miatt, így a szakvezetés csak reménykedhet, hogy Camavinga MRI-vizsgálata nem mutat majd semmi komolyat.

A Real legközelebb november 26-án a Cádiz vendégeként lép pályára, hogy aztán 25 nap alatt egy hét meccsből álló sorozatba kezdjen. A francia válogatott – amely már biztosított helyét a jövő évi kontinenstornán – szombaton, hazai pályán Gibraltár ellen játszik, majd három nappal később Görögországba látogat Eb-selejtezőn.

Olvasói sztorik