Nemzetközi foci

Izrael kiénekelte a sajtot a svájciak szájából a Felcsúton játszott Eb-selejtezőn

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

Izrael a hajrában mentett pontot Svájc ellen a gázai háború miatt semleges helyszínen, a felcsúti Pancho Arénában játszott Eb-selejtezőn.

A svájci csapat játszott jóval veszélyesebben az első félidőben, Okafor a 20. percben a felső lécre tüzelt 12 méterről, majd a kipattanót Vargas ugyan befejelte, de előtte fellökte a védőjét, így gól helyett kifelé szabadrúgás volt az ítélet.

A 33. percben Turgeman megpróbálta megszerezni élete legnagyobb gólját: a félpályáról emelte rá a labdát, de Sommer visszaért, és szögletre tornászta a labdát. A visszajátszásból látszott, hogy nem ment volna be Turgeman emelése, de ettől még remek meglátás volt.

Svájc ennél egyszerűbben intézte a dolgokat a góljánál: Fernandes jobbról középre küldte a labdát, Vargason pedig nem volt ember, és ezt kihasználva a kapuba fejelt. A 2-0-s vezetéstől centikre volt a svájci csapat, Okafor kiváló passzával Vargas került ziccerbe, de a léc megakadályozta abban, hogy duplázzon.

Izrael – amelyben kezdő volt Abu Fani, az FTC középpályása – a második félidőben két perc alatt többet tett, mint az elsőben: Turgeman nagyon megforgatta Zesigert, Halajli azonban a lécre fejelt. Pár perccel később megint mázlija volt a svájci csapatnak, Zesiger ugyanis el akart fejelni egy labdát a saját 16-osán belül, de kézzel ütött bele, ám Taylor nem ítélt tizenegyest, majd a VAR sem hívta ki. Maradjunk annyiban, adtak már ilyenért büntetőt.

Svájc kontrollálta, de nem zárta le a meccset, ezt pedig Izrael kihasználta: egy beadás után Fernandes szerencsétlenül ért a labdába, Weissman pedig villámgyorsan reagált, és bevágta a labdát.

Fernandes egy csúnya becsúszás után piros lappal befejezte a meccset, így Svájc megfogyatkozott a hosszabbításban, ám az eredmény már nem változott.

Pedig, ha marad a svájci vezetés, akkor Murat Yakin csapata kijutott volna az Eb-re.

Az I csoportban két körrel a vége előtt Svájc vezet 16 ponttal, Romániának szintén 16 pontja van, Izrael 12 ponttal áll. Izrael szombaton a román válogatottat fogadja a Pancho Arénában, míg Svájc otthon fogadja Koszovót.

Olvasói sztorik