Nemzetközi foci

Vb-mérkőzésnek indult, edzőmeccs lett belőle: 77 lövéssel sorozták meg a brazilok az ellenfelet

Juni Kriswanto / AFP
Juni Kriswanto / AFP

Javában zajlik az U17-es focivébé Indonéziában, és a csoportkör második fordulójában a brazil csapat 9-0-ra verte Új-Kaledóniát.

Hogy mit keres Új-Kaledónia a világbajnokságon? Az óceániai kontinenstornán a csapat egészen a döntőig menetelt, és csak ott kapott ki Új-Zélandtól, így megváltotta a jegyét a vébére, ahol két meccs 0-19-es gólaránnyal áll, mivel a brazilok előtt Anglia kínálta meg egy tízessel.

A mostani meccsen a brazilok csak a 28. percben szerezték meg a vezetést Rayan révén, majd a félidőben 3-0 volt az állás, hogy aztán a második felvonásban a dél-amerikaiak a triplázó Kaua Elias vezérletével további hat gólt rámoljanak be.

A brazilok a meccs során összesen 77 lövéssel próbálkoztak, ezek közül viszont csak 23 találta el a kaput, míg Új-Kaledónia hatszor jutott el az ellenfél kapujáig, és mindössze egyszer dolgoztatta meg Matheus Correa kapust. A selecao 59 beadással és 19 szöglettel zárt a meccsen, és szüksége is volt egy ilyen fölényes győzelemre, mivel az első körben meglepetésre 3-2-re kikapott Irántól.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik