Nemzetközi foci

Kétezer fős falu kiscsapatát csodálják a lengyelek

Tegye fel a kezét, akinek mond valamit a Radunia Stezyca csapatának a neve! Senki? Akkor jól jegyezzék meg, mert lehet, hallanak még róla!

A lengyel kiscsapatot 1982-ben alapították, de a pomerániai, mindössze 2000 lélekszámú falvacska 35 évig egyáltalán nem ábrándozott komolyabb sikerekről. Miért is tette volna a hatodosztályból, hiszen még a kupában sem ért el sikereket.

2017 tavaszán aztán a csapat feljutott az ötödosztályba, a következő évben a negyedosztályba, 2021-22-es szezont pedig már a harmadik vonalban kezdte meg. Amíg tavaly majdnem kiesett onnan (két ponttal gyűjtött többet, mint a kipottyanó legjobb rivális), addig jelenleg csodájára járnak: 17 forduló alatt 31 pontot gyűjtött és jelenleg a második helyen áll. De az első helyen lévő Kotwica Kolobrzeg sem járt még ennél magasabban.

„Az előző szezon végén vettem át a csapatot, és egyszerűen elkezdtünk védekezni. A szezon utolsó három meccsén nem kaptunk gólt, ennek köszönhetően bennmaradtunk. A nyáron aztán rengeteg személyi változás történt, de taktikailag azt folytatjuk, amit elkezdtünk. Továbbra is koncentrálunk a védekezésre, de az ellentámadásoknál van mit javítanunk” – nyilatkozta Szymon Hartman edző.

Hozzátette, a cél a legjobb hat, de ki tudja, mit hoz a jövő. Szerinte, ha mindenki optimális formában van, akkor nem lesz probléma, és lehet nagyobb álmokat is dédelgetni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Radunia Stężyca (@raduniastezyca) által megosztott bejegyzés

Olvasói sztorik