Nemzetközi foci

Szalah talán még sose szerzett ilyen könnyű gólt a Liverpoolban

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP

A Szoboszlai Dominikkal felálló Liverpool 3-0-ra győzött a Brentford ellen a Premier League 12. fordulójában.

Egy lecsúszott lövéssel Szoboszlai majdnem gólpasszt adott Núneznek az első félidő közepén, ám a videózás során kiderült, hogy az uruguayi csatár egy lábujjnyival előrébb volt a védőknél, úgyhogy maradt a 0-0.

Aztán ismét Núnez volt a főszereplő, a Van Dijk fejese utáni kipattanót remek helyzetfelismeréssel, ollózós mozdulattal húzta be, ám les miatt ezt is elvették.

Ha már neki nem jött össze a gólszerzés, Núnez kiosztott egy remek ütempasszt Szalahnak, aki a 39. percben bevette a Brentford kapuját, és ezzel zsinórban a hatodik hazai bajnokiján volt eredményes.

Núneznek ez volt a hetedik gólpassza a PL-ben, és mindnek Szalah volt a címzettje. Az egyiptomi szélső előtt a PL-ben csak négyen voltak képesek arra, hogy a szezon első hat hazai bajnokiján egyaránt betaláltak: Alan Shearer (1995-1996, Blackburn Rovers), Les Ferdinand (1995-1996, Newcastle United) és Thierry Henry (2004-2005, Arsenal).

A 62. percben Szalah duplázott, és pályafutása egyik legökönnyebb gólját szerezte: Cimikasz beadásánál ugyanis a Brentford-játékosok megálltak, mondván, a labda túljutott az alapvonalon, Szalah azonban résen volt, és a kapuba fejelt. Szezonbeli 10. bajnoki gólja volt ez a Pool klasszisának, ennél többet csak Erling Haaland jegyzett.

A meccs ezzel eldőlt, de a Liverpool szerzett még egy gólt, nem is volt ronda: Jota 16-ról lőtte ki a kapu bal oldalát.

A győzelemmel a Liverpool beérte pontszámban az éllovas Manchester Cityt, amely a forduló rangadóján a Chelsea-vel találkozik.

Premier League, 12. forduló:

Aston Villa – Fulham 3-1 (2-0)
Brighton – Sheffield United 1-1 (1-0)
Liverpool – Brentford 3-0 (1-0)
West Ham United – Nottingham Forest 3-2 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik