Nemzetközi foci

Korábban öngyilkosságon gondolkodott, most ismét összeomlott az angol csapat legjobb csatára

Pat Scaasi / MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Pat Scaasi / MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Év elején egy dél-afrikai válogatott csatárral erősített a Premier League újonca, a Burnley, amely szerződtette Lyle Fostert. A belga Westerlótól érkezett támadó fél év akklimatizáció után nagyszerűen kezdte a 2023-24-es szezont, hét meccsen három gólt szerzett és két gólpasszt adott, ami elég volt ahhoz, hogy egy új, ötéves szerződéssel jutalmazzák, amelyet a múlt hónapban írt alá.

Azonban október 21-e óta teljesen eltűnt, nem, hogy pályára nem lépett, de a meccskeretben sem található a neve. Klubja eddig egy meg nem nevezett betegségnek tulajdonította távolmaradását, most edzője, Vincent Kompany elárulta, játékosa nagyon komoly mentális problémákkal küszködik.

„Nemrég Lyle tudatta velünk, hogy továbbra is a mentális problémákkal küzd, és segítséget kért. Jelenleg szakorvosok gondozásában van, akik megadják neki azt a támogatást és gondoskodást, amelyre szüksége van ahhoz, hogy visszanyerje egészségét” – írta a klub.

A közlemény szerint az Egyesült Királyságban a profi labdarúgók több mint 75%-a tapasztalt valamilyen mentális egészségügyi problémát pályafutása során.Kompany hozzátette, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél hamarabb visszatérhessen, mert a labdarúgás a mentális közérzetére is pozitívan hathat.

Ő egy közülünk, és nekünk kell gondoskodnunk a sajátunkról.

A 2000. szeptember 3-án született csatár a dél-afrikai Orlando Piratesnél kezdte a pályafutását, 2019-ben a francia AS Monaco szerződtette, de kölcsönadta a belga Cercle Brugge együttesének. 2020-ban a portugál Vitoria Guimaraes következett, majd aelőző szezonban visszatért Belgiumba, a Westerlóhoz. A Burnley januárban, 8 millió fontért igazolta le.

A The Athletic azt írta, a játékos két éve küzd mentális egészségügyi problémával, korábban egy dél-afrikai rádiónak mesélte a depressziójáról és szorongásairól, sőt azt is bevallotta, hogy gondolkodott az öngyilkosságon.

A Burnley 11 forduló után mindössze négy pontot gyűjtött és a Premier League utolsó előtti, 19. helyén szerénykedik. A csapat szerezte a legkevesebb gólt az élvonalban, nyolcat – Foster volt az egyetlen, aki egynél többször talált be.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Olvasói sztorik