Nemzetközi foci

Rooney: Addig ittam, míg majdnem elájultam

MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP
MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A korábbi angol válogatott labdarúgó, a játékosként a többi közt az Evertont és a Manchester Unitedet is erősítő Wayne Rooney egy podcastban arról beszélt, hogy a karrierje korai szakaszában az alkohol amolyan menekülési eszköz volt számára.

A húszas éveim elején megváltás volt számomra az alkohol. Volt, hogy hazamentem, el sem hagytam a házat napokig és addig ittam, míg majdnem elájultam. Nem akartam emberek közelében lenni, kínosan éreztem magam.

Sokszor éreztem úgy, hogy cserbenhagytam mindenkit, és nem tudtam, hogyan kezeljem ezt. Ha nem kérsz segítséget másoktól, akkor bizony nagyon mélyre tudsz kerülni. Nekem ez az időszak pár évig is tartott. Szerencsére ma már nem félek attól, hogy a problémáimról beszéljek másokkal” – felelte a United gólrekordere, amikor arról kérdezték, m volt pályafutása során a legnehezebb kihívás számára.

A 120 válogatott fellépésén 53 gólt szerző, jelenleg a Birmingham Citynél edzősködő Rooney a korábbi rögbijátékos, Rob Burrow podcastsorozatában beszélt karrierje nehéz időszakáról. Burrow-nál 2019-ben diagnosztizáltak motoneuron-betegséget, ami egy degeneratív idegrendszeri betegség, melynek hatására a gerincvelőben a neuronok károsodnak, a szervezet szinte teljesen leépül. Burrow a mesterséges intelligencia segítségével, géphangon kommunikál a műsorban.

A belőle sugárzó energia és pozitivitás segíti a körülötted lévőket. Látom, mekkora összeget sikerült gyűjtened jótékonysági akciók segítségével, hogy másoknak segíts, és ez rendkívül inspiráló

– jegyezte meg Rooney.

Kapcsolódó
A rögbilegenda karjaiban vitte át barátját a maraton célvonalán
42 kilométeren keresztül segítette, hogy kerekesszékben is megtehesse a távot, de az utolsó néhány lépést teljesen együtt tették meg.
Olvasói sztorik