Nemzetközi foci

A tűzzel játszott, de nem égette meg magát a Juve

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Juventus 1-0-ra nyerni tudott a Fiorentina vendégeként az olasz bajnokság 11. fordulójában és próbálja tartani a lépést az éllovas Interrel, két pont a torinóiak hátránya. Fabio Miretti a 10. percben szerezte meg a találkozó egyetlen gólját, ezt követően pedig sokszor lehetett az embernek olyan érzése, hogy a Fiorentina felborítja a pályát, a hazaiaknak volt is 25 lövési kísérletük (szemben a Juve négy próbálkozásával), de a vendégvédelem igazán nagy helyzetet keveset engedett ellenfelének. Wojciech Szczesnynek négy védést, de csak egy bravúrt kellett bemutatnia.

Bár az utált Juventus látogatott Firenzébe, a hazai ultrák nem mentek ki a meccsre.

Toszkánára is lecsapott ugyanis a Ciarán vihar, amely emberéleteket is követelt, a többi közt a polgármester is azt szerette volna, ha elhalasztják a mérkőzést. Miután kiderült, hogy mégis megrendezik a találkozót, az ultrák jelezték, bojkottálják azt, a szektoruk üresen maradt, helyette inkább a károk utáni takarításban segédkeznek.

Romelu Lukaku könnyen negatív hős lehetett volna a Lecce elleni hazai bajnokin, az AS Roma belga csatára ugyanis az 5. percben tizenegyest hibázott. A vendégcsapat ráadásul a hajrá kezdetén megszerezte a vezetést, de a csereként beállt Azmoun a 91. percben kiegyenlített, Lukaku pedig a 94. percben megnyerte a meccset José Mourinho csapatának.

Serie A, 11. forduló

Verona-Monza 1-3 (0-1)
Cagliari-Genoa 2-1 (0-0)
AS Roma-Lecce 2-1 (0-0)
Fiorentina-Juventus 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik