Nemzetközi foci

Történelmi győzelmet hozott a drámai Libertadores Kupa-döntő

JAYSON BRAGA / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP
JAYSON BRAGA / BRAZIL PHOTO PRESS / Brazil Photo Press via AFP

Története során először a brazil Fluminense nyerte a labdarúgó Libertadores Kupát, a dél-amerikai kontinens legrangosabb klubsorozatát.

A Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban rendezett döntőben a Fluminense – amelyet a korábban 15 évig a Real Madridban játszó, a csapattal öt Bajnokok Ligája-trófeát elhódító Marcelo is erősített – az argentin Boca Juniorst verte hosszabbítás után 2-1-re.

A brazil együttes Germán Cano góljával szerzett vezetést a 36. percben, ezt azonban a 72. percben kiegyenlítették az Edinson Cavanival felálló argentinok Luis Advíncula révén. A ráadás egy gólt hozott, a 99. percben John Kennedy volt eredményes – aki aztán túlzott gólörömért megkapta a második sárga lapját és el kellett hagynia a pályát –, így a végén a Fluminense ünnepelhetett. A másik oldalon is volt egy kiállítás, így mindkét csapat tíz emberrel fejezte be a csatát.

Fernando Diniz vezetőedző együttese a klub több mint 120 éves története során először hódította el a Libertadores Kupát. A szakember párhuzamosan a brazil válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is.

Kapcsolódó
A súlyos pofont megúszta, de a vereséget nem tudta a Fradi KL-riválisa
A Genk 12 meccs óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg.
Olvasói sztorik