Nemzetközi foci

Szürreális interjút adott a Bayern-edző, nem kímélte Matthäusékat

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Bayern München valósággal átgázolt a Borussia Dortmundon a német bajnokság szuperrangadóján, a három gólt is szerző Harry Kane vezetésével a vendégcsapat 4-0-ra nyert. Gondolhatnánk, hogy ezután egy örömittas edző nyilatkozott a német Skynak, azonban Thomas Tuchel egészen szürreális nyilatkozatot adott.

A Bayern a hét közben meglepetésre kiesett a Német Kupából egy harmadosztályú csapattal szemben, valamint a Bundesligában veretlensége ellenére is a Bayer Leverkusen mögött van, így aztán a szezonban jutott már kritika Tuchelnek és a Bayernnek. Erre játszott rá a a müncheniek vezetőedzője, aki már a meccs előtt is arról beszélt, nem akar túl sokat beszélni, nehogy elvegye az időt a szakértőktől, mint például Lothar Matthäus. A java azonban a lefújás után jött.

Ahhoz képest, milyen ellentét van a játékosok és az edző között, valamint, hogy a csapat nem fejlődik, valóban meglepő volt. De nem tudom, meg kéne kérdezni Lothart [Matthäus], vagy ha ő nem tudja, akkor Didi [Hamann] biztosan tudni fogja

– mondta Tuchel.

Itt Matthäus megpróbált becsatlakozni a beszélgetésbe, megjegyezte, hogy szakértőként szerinte is tökéletesen játszott a Bayern („Akkor ez most olyan, mintha húsvét vagy karácsony lenne” – vetette oda Tuchel), és hogy érti, amiért Tuchelnek nem esik jól, ha bírálják, elfogadja ezt. A vezetőedző azzal válaszolt, hogy Matthäus és Hamann csinálják csak, amit szoktak, ne fogják vissza magukat.

Igazából nem akarok ebben a beszélgetésben részt venni, ez nekem túl sok. Van egy munkátok, csináljátok, ahogy szeretnétek. Most nyertünk 4-0-ra, 180 fokos fordulatot kellene vennetek. Jó szórakozást

– mondta Tuchel, aki aztán ott is hagyta Matthäusékat, de még a sajtótájékoztatón is visszautalgatott a Hamannal közös szakértéseikre.

Kapcsolódó
A súlyos pofont megúszta, de a vereséget nem tudta a Fradi KL-riválisa
A Genk 12 meccs óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg.
Olvasói sztorik