Nemzetközi foci

Talán még Mbappéról sem zengtek ilyen ódákat a PSG-nél

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP
Már az előző szezonban megmutatta tehetségét, azonban csak a jelenlegi idényben jutott el addig Warren Zaire-Emery, hogy kirobbanthatatlanná vált a Paris Saint-Germain kezdőcsapatából. A középpályás teljesítményére edzője, Luis Enrique csak annyit mondott: ez nem normális egy 17 évesnél.

A 2006-os születésű játékos már a PSG utánpótlásában felhívta magára a figyelmet, hiszen mindig koránál idősebbekkel futballozott. Olyannyira, hogy a 2021-22-es szezonban, mindössze 15 évesen már az U19-eseknél remekelt.

Az előző szezonban 26 bajnokin jutott szóhoz, többnyire csereként, de így is szerzett két gólt. Luis Enrique érkezésével azonban minden megváltozott, kiharcolta a helyét a kezdőcsapatban, és már most, 9 meccs után majdnem annyi időt töltött a pályán, mint az előző idényben összesen.

A párizsiak csütörtöki sajtótájékoztatóján Luis Enrique méltatta Zaire-Emeryt, szerint a középpályás megérdemelné a válogatott meghívót.

Nem én, hanem elődöm, Christophe Galtier fedezte fel. Tavaly láttam játszani, és iagzából bármilyen posztra teszed, kiváló teljesítményt nyújt

– mondta játékosáról.

Luis Enrique irányítása alatt a francia utánpótlás-válogatott középpályás szinte minden tétmérkőzését végigjátszotta a szezonban, és már egy gólt és öt gólpasszt jegyzett.

A francia média úgy gondolja, hogy itt az ideje, hogy behívják a válogatottba, ezzel Luis Enrique is egyetért.

„Spanyol szövetségi kapitányként biztosan behívnék egy ilyen tehetséget, de hát nem én vagyok a francia válogatott edzője. De nem is szeretném átvenni Didier Deschamps helyét. Ám azt látni kell, Warren igazi példakép minden olyan játékos számára, aki profi labdarúgó akar lenni. Nemcsak a meccseken nyújtott teljesítménye, hanem a felkészülése, az edzései és a napi munkája miatt is.

Ez nem normális egy tizenhét éves fiúnál.

Szerinte minden megvan benne, hogy igazi sztár legyen, bár egyelőre még Kylian Mbappé árnyékában kell élnie.

Olvasói sztorik