Nemzetközi foci

„Állj ki azért, ami helyes, akkor is, ha egyedül vagy” – a Bundesliga-csapat kirúgta a gázai háborúról posztoló focistáját

Olaf Kraak / ANP / AFP
Olaf Kraak / ANP / AFP

A Mainz felbontotta a holland szélső, Anwar El Ghazi szerződését.

A 28 éves játékos, aki korábban szerepelt az Ajaxban, a Lille-ben, az Evertonban, az Aston Villában és a PSV-ben is, az Izrael-Hamász háborúról tett közzé egy bejegyzést a közösségi médiában, és bár ezt később törölte, a klubja a palesztinbarátnak vélt posztot elfogadhatatlannak minősítette.

A Mainz október 17-én felfüggesztette El Ghazit, majd október 30-án ezt visszavonta, mert úgy érezték, a játékos megbánást tanúsított, és elkötelezett a klub által képviselt értékekkel kapcsolatban.

„El Ghazi nemsokára ismét edzésbe áll a Mainznál” – állt a klub közleményében, ehhez képest négy nappal később mégis felbontották a focista szerződését.

Az azonnali szerződésbontást a Bundesliga utolsó helyén álló klub El Ghazi közösségi médiában tett kijelentéseivel indokolta.

Állj ki azért, ami helyes, akkor is, ha egyedül vagy. A munkám elvesztése semmi ahhoz a pokolhoz képest, ami Gázában zúdul az ártatlanokra és gyengékre

– reagált El Ghazi a kirúgására.

A játékos mainzi pályafutása így mindössze három meccsig tartott, ezeken összesen 51 percet töltött a pályán.

A Mainz a hétvégi Bundesliga-fordulóban Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatát, a Leipziget látja vendégül, amely az ötödik a tabellán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik