Nemzetközi foci

Szoboszlai a hét csapatában, csak egy játékos volt jobb nála a Premier League-ben

Peter Powell / MTI / EPA
Peter Powell / MTI / EPA

A statisztikai adatokkal foglalkozó Sofascore minden forduló után összeállítja a topligák álomcsapatait a posztonkénti legjobb teljesítményeket figyelembe véve. A Premier League-ben a 10. kanyart követően Szoboszlai Dominik is szerepel az összeállításban, ami nem meglepő, a magyar válogatott csapatkapitánya ugyanis két asszisztot is kiosztott és egy saját gólhoz is közel járt a Nottingham Forest ellen 3-0-ra megnyert bajnokin.

A Sofascore modellje alapján a legutóbbi fordulóban egy játékos, az arsenalos Eddie Nketiah nyújtott csak jobb teljesítményt Szoboszlainál, aki a Sheffield United 5-0-s kiütéséből három góllal vette ki a részét.

Szoboszlait egyébként a Sofascore és a FotMob is a meccs emberének választotta, ahogyan a liverpooli szurkolók is.

A forduló csapata a Sofascore-nál.

A 23. születésnapját a napokban ünneplő Szoboszlai eddig a Liverpool mind a tíz bajnokiját végigjátszotta, egy gólja és két asszisztja van. Lőtt egy továbbjutást érő bombagólt (amit szeptember legszebbjének választottak a szurkolók) a Leicester elleni Ligakupa-meccsen, míg az Európa Ligában kétszer csereként állt be, egyszer pedig pihentette őt Jürgen Klopp, a Toulouse elleni találkozón végig padozott.

Kapcsolódó
Szoboszlai: Núnez sokat mondogatta, hogy sosem passzolok neki, úgyhogy most megnyugodhat
Első két gólpasszát osztotta ki a Premier League-ben a magyar középpályás.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik