Nemzetközi foci

Liverpool: megmenthették Luis Diaz édesapját is, két emberrabló meghalt

A dailymail.co.uk arról ír, hogy pár órával azt követően, hogy a Liverpool szélsője, Luis Diaz Kolumbiában elrabolt szülei közül az édesanyát megmentették, az édesapját is kiszabadították.

Az incidens állítólag a Los Barrancones nevű terület közelében történt, amikor az emberrablók a Kolumbia Venezuela határa felé tartottak azzal a szándékkal, hogy Manul Diazt átcsempésszék a szomszédos országba.

A Daily Mail a helyi média információkra hivatkozva azt írja, a La Guajira régióban Manuel Diaz megmentéséért folytatott mentőakció során a rendőrség az emberrablókkal folytatott tűzharca közben a négy elkövető közül kettő meghalt – de a lap hozzáteszi, a hivatalos szervek még nem erősítették meg az édesapa kiszabadítását.

Luis Manuel Diaz egyik barátja egy kolumbiai rádióállomásnak elmondta, hogy szombat délután, helyi idő szerint 5 óra 30 perckor a futballista apja és felesége, Cilenis Marulanda egy benzinkúnál éppen feltöltötték az autójukat, majd azt elhagyva ejtették túszul őket.

Nem sokkal később, maga Gustavo Petro, Kolumbia államelnöke az X-en már arról számolt be, hogy „A barrancasi művelet során megmentették Luis Diaz anyját”, és nagy, egyesített állami erőkkel folytatják  az apa keresését.

Luis Diaz ebben a szezonban 11 alkalommal lépett pályára, és három gólt szerzett. A 26 éves támadó a Liverpool csütörtöki, Toulouse elleni 5-1-es Európa-liga -győzelme alkalmával nem volt keretben, de az várható volt, hogy vasárnap pályára lép majd az Anfielden, a Nottingham Forest elleni 15 órától kezdődő meccsen.

Olvasói sztorik