Nemzetközi foci

Megint lecsapott a Chelsea mumusa

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Sorozatban harmadszor győzött a Brentford a Chelsea vendégeként a Premier League-ben.

Hiába próbálkozott a Chelsea tízzel több lövéssel (17-7), a Brentford jobban célzott, mert a vendégek ötször találták el a kaput, míg Mauricio Pochettino játékosai csak kétszer.

A BBC tudósítása szerint hiába játszott jobban a hazai csapat, a Brentford az 58. percben lecsapott, Mbeumo beadására Pinnock érkezett, és két Chelsea-játékost megelőzve a hálóba fejelt.

A hosszabbításban még a Chelsea kapusa, Sánchez is felment egy szöglethez, amit a Brentford védelme eltakarított, Mbeumo pedig leütközte Maatsent, így két vendégjátékos nyargalt a labdával az üres kapu felé, miközben Sánchez kétségbeesetten üldözte őket. Utolérni azonban nem tudta, és végül Mbeumo szerezte a mindent eldöntő gólt.

A Brentford a tavaly áprilisi 1-4 és az idén áprilisi 0-2 után ezúttal ismét két góllal nyert a nyugat-londoni rivális otthonában.

És egy statisztika, ami bizonyára nem esik jól a Chelsea-drukkereknek: Thomas Frank, a Brentford edzője több bajnokit nyert 2023-ban a Stamford Bridge-en, mint a Kékek mostani és előző edzője, Pochettino, illetve Frank Lampard összesen.

Premier League, 10. froduló:

Chelsea – Brentford 0-2

Olvasói sztorik