Nemzetközi foci

Sallói nem remegett meg, az ő tizenegyesével jutott tovább a Sporting Kansas

Facebook.com/SportingKC
Facebook.com/SportingKC

Sallói Dániel lőtte be azt a tizenegyest, amivel csapata, a Sporting Kansas továbbjutott az MLS rájátszásában.

A rájátszás első körében mindössze két meccset rendeztek, az egyiken a New York Red Bulls simán, 5-2-re verte a Charlotte-ot, a Kansas és a San Jose Earthquakes összecsapása azonban nem hozott gólt (pedig Sallóinak a 89. percben akadt egy nagy helyzete, de az ellenfél kapusa védett), így a tizenegyesekre maradt a döntés.

Az első négy lövésből három is kimaradt, a hazaiaktól Alan Pulido, a vendégektől pedig Cristian Espinoza és Jackson Yueill rontott, utóbbi még a kaput sem találta el. Innentől kezdve viszont mindenki belőtte a sajátját, és mivel a Kansas volt előnyben, Sallói úgy állhatott az ötödik körben a labda mögé, hogy ha értékesíti a tizenegyest, továbbjut a csapata. A magyar támadó nem remegett meg, a léc alá emelt, majd ünneplés közben azt mutatta, nem az övé, hanem a kapusuké, Timothy Meliáé az érdem.

6:48-nál látható Sallói tizenegyese:

A Kansas a következő körben a St. Louis City vendége lesz. Gazdag Dániel csapata is most kapcsolódik be a rájátszásba, a Philadelphia hazai pályán fogadja a New Englandet.

Ebben a körben minden párharcban két meccset kell nyerni, ha szükség lesz harmadik találkozóra, azt Sallóiék idegenben, Gazdagék hazai pályán vívják majd.

Olvasói sztorik