Nemzetközi foci bajnokok ligája

Guardiola Haalandról: Az emberek azt akarják, hogy elbukjon. Sajnálom, de egész életében gólokat fog lőni

GABRIEL MONNET / AFP
GABRIEL MONNET / AFP

Harmadik csoportmeccsét is megnyerte a Bajnokok Ligája címvédője, a Manchester City, amely a svájci Young Boys ellen győzött 3-1-re.

A gól nélküli első félidő után a szemfüles Manuel Akanji révén szerzett vezetést a City,

de a Young Boys erre még válaszolni tudott Meschack Elia szép emelésével, amely nagyon hasonlított Karel Poborsky legendás góljára az 1996-os Eb-ről.

A City végül annak köszönhette a győzelmét, hogy Erling Haaland megtörte ötmeccses góltalansági sorozatát a BL-ben: a norvég csatár előbb tizenegyesből talált be, majd a rosszabbik lábával akasztott egy nagy gólt.

Haaland a Salzburgban, a Dortmundban és a Cityben 33 BL-meccsen összesen 37 gólt szerzett, a mostani idényben pedig minden sorozatot számolva 14 meccsen 11 találatnál tart.

A meccs után a riporter arról kérdezte Pep Guardiolát, a manchesteriek edzőjét, miképp viseli Haaland, hogy több helyzete is kimaradt a két gólja mellett. Guardiola ezzel kapcsolatban azt mondta, az emberek azt várják Haalandtól, hogy mindig négy gólt lőjön.

„Az emberek azt akarják, látni, hogy elbukik. Sajnálom, de Haaland egész életében lödőzni fogja a gólokat. Olyan előfordul, hogy valaki hibázik, de Haalandnak mindig megvannak a helyzetei, és folyamatos veszélyt jelent a kapura” – nyilatkozta Guardiola.

A City legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a városi rangadón a Manchester United vendége lesz.

Olvasói sztorik