Nemzetközi foci

Még mindig nagy bajban van a Barca az El Clásico előtt

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP
Két fontos mérkőzés vár a héten az FC Barcelona labdarúgócsapatára, amely előbb szerdán az ukrán Sahtart fogadja a Bajnokok Ligájában, majd szombaton a Real Madridot a La Liga szuperrangadóján.

A katalánok a BL-ben még hibátlanok, előbb 5-0-ra elpáholták a belga Antwerpent, majd 1-0-ra győztek Portóban is. A hazai bajnokságban sem állnak rosszul, hiszen tíz forduló után egyedüli csapatként veretlenek, de hét győzelemmel és három döntetlennel, 24 ponttal csak a harmadik helyen állnak a 25-25 pontos Real Madrid és Girona mögött.

Ami rossz hír, hogy Xavi edző még mindig nem számíthat a teljes csapatára a sok sérült miatt.

„Csak Jules Koundé szereplése kizárt, de Sergi Roberto játéka is erősen kérdéses. A többiek esetében meglátjuk majd, hogy mi történik, minden attól függ, hogy érzik majd magukat. Türelmesnek kell lennünk, nem fogjuk erőltetni a visszatérést egyik játékos esetében sem” – idézte az Eurobarca a szakembert, aki Pedrire, Frenkie de Jongra, Robert Lewandowskira és Raphinhára sem számíthatott a vasárnapi, Bilbao elleni bajnokin.

A kispadon több olyan utánpótlás-játékos ült, akikről a szurkolók is alig hallottak: Ander Astralaga, Hector Fort, Unai Hernandez, illetve a győztes gólt szerző Marc Guiu.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik