Nemzetközi foci

Meghalt a szurkolóvezér, aki buzdító beszédet mondott a tragikus BL-párharc visszavágója előtt

Nem a legjobb időszakát éli a Dinamo Zagreb, amely a nyáron még címvédőként a Bajnokok Ligájáért harcolt, jelenleg azonban a hazai bajnokságban csak a harmadik helyen áll, és már kapott pofont a Konferencia Ligában is. Most elveszítette szurkolóinak egyik meghatározó emberét.

A csapat szurkolói augusztusban nem a legjobb arcukat mutatták, az AEK Athén elleni, idegenbeli BL-selejtező előtt összetűzésbe keveredtek a görög drukkerekkel, és a balhéban egy hazai szurkolót halálra késeltek.

A rendőrség közel száz huligánt vett őrizetbe, a meccset elhalasztották, és az első mérkőzést végül Zágrábban rendezték, ahol az AEK 2-1-re nyert. A visszavágó előtt a szurkolói kemény mag kilátogatott az edzésre, ahol a Bad Blue Boys egyik vezéralakja, a kick-box és bokszedzőként is ismert Mislav Vucetic motivációs beszédet mondott a játékosoknak.

A csapat a visszavágón nagyon harcolt, 2-0-ra is vezetett, de a házigazda AEK Athén a rendes játékidő ráadásában egyenlített, így 4-3-as összesítéssel továbbjutott.

Vucetic remélte, hogy láthatja még csapatát a legrangosabb kupasorozatban, azonban a mindössze 41 éves drukker hétfő hajnalban, álmában életét vesztette.

A Dnevno.hr azt írta róla, példát mutatott a fiataloknak, hogyan kell szeretni és támogatni a klubot, és hogyan kell tiszteletben tartani a lelátót és annak szabályait és mit jelent Dinamo-rajongónak lenni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik