Nemzetközi foci

Talán százévente van olyan futballmeccs, amely most sokkolta a cseheket

Szombat délután óta nem tért magához a cseh labdarúgás, a hazai élvonal 12. fordulójában ugyanis olyan mérkőzést játszottak, amilyenre sohasem akadt példa az ország történetében.

Az FC Zlín 11 forduló alatt mindössze egy meccset nyert meg, és hat pontot szerzett, ez a teljesítmény csak az utolsó helyhez volt elegendő. A csapat szombaton a középmezőnyhöz tartozó FK Mlada Boleslavot fogadta, az első félidőben 2-1-es előnyre tett szert, majd a 46. percben megszerezte a harmadik gólt is.

Ami ezután történt, megmagyarázhatatlan: az ellenfél feltámadt, és végül a második félidőben 11 gólt (!) esett, így alakult ki az 5-9-es végeredmény.

Az biztos, hogy a cseh bajnokság történetében először esett 14 gól egy meccsen, de a történelmi tett világszinten is figyelemre méltó, már ami az élvonalbeli bajnokságokat illeti.

Legutóbb hasonlóra az 1945-46-os szezonban volt példa, amikor a csehszlovák érában a Kladno 12-2-re legyőzte a Trnavát.

Valószínűleg 100 év alatt csak egyszer fordul elő ilyesmi

– nyilatkozta Marek Kulic, a Mlada Boleslav edzője, aki azt mondta, olyat is ritkán látni, hogy a két kapus egyetlen védést se produkáljon.

Kollégája, Pavel Vrba arra a kérdésre, hogy felajánlja-e lemondását a vereség után, azt felelte: „Talán holnap.”

De egyelőre nem találtuk nyomát, hogy megtörtént volna az edzőváltás.

A hétvégére esett még egy furcsa eredmény, a feröeri bajnokság Vikingur–EB/Streymur összecsapása úgy lett 8-0, hogy a hazaiak minden góljukat a második félidőben szerezték.

Olvasói sztorik