Nemzetközi foci

Sallói két gólpassza is kellett, hogy a rájátszásba jusson a Sporting Kansas

Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Cliff Hawkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Gazdag Dániel együttese, a Philadelphia Union után Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City is rájátszásba jutott az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS).

Az alapszakasz utolsó fordulójában, szombaton az SKC házigazdaként 3-1-re nyert a Minnesota ellen.

Sallói végigjátszotta a meccset, amelyen két gólpasszt adott, így hét találattal és tíz gólpasszal zárta az alapszakaszt.

Az SKC 12 győzelemmel, nyolc döntetlennel és 14 vereséggel nyolcadik lett a Nyugati főcsoport tabelláján, így szerepelhet a rájátszás első fordulójában, ahol a nyolcaddöntőbe jutás a tét. Ellenfele a San Jose Earthquakes lesz.

1:14-nél és 2:18-nál látható a két gólpassz:

A Philadephia Union 2-1-re kikapott a New England Revolution otthonában – Gazdag Dániel végigjátszotta a mérkőzést –, így 15 sikerrel, tíz döntetlennel és kilenc vereséggel negyedik lett a Keleti főcsoportban. Gazdag 14 találattal és tíz gólpasszal zárta az alapszakaszt, együttese a nyolcaddöntőben a New England Revolutionnal találkozik majd.

Szintén bejutott a rájátszásba – története során először – a Charlotte, amely 1-0-ra nyert a Lionel Messivel felálló Inter Miami ellen. A Charlotte kapusa, Kristijan Kahlina a meccs végén egy óriási védést bemutatva őrizte meg csapata 1-0-s előnyét.

A Miami kilenc ponttal maradt el az utolsó rájátszást érő helyet megkaparintó Charlotte-tól. Talán minden másképp alakul, ha Messi sérülése miatt nem hagy ki hat meccset is az utolsó kilenc fordulóban.

Olvasói sztorik