Nemzetközi foci

Visszatért csapatába a magyar válogatott védő, de lecserélték

Daniel Roland / AFP
Daniel Roland / AFP

A magyar válogatott játékosokat is foglalkoztató együttesek közül a Sallai Rolanddal felálló Freiburg 2-1-re verte a vendég Bochumot, míg a sérült Willi Orbánt nélkülöző, a kapus Gulácsi Pétert pedig a kispadra ültető RB Leipzig Darmstadtban győzött 3-1-re a német labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójának szombati játéknapján, melyen az éllovas Bayer Leverkusen Wolfsburgban sem hibázott.

A Freiburg már a félidőben 2-1-re vezetett, Sallai pedig egészen a 73. percig pályán volt, akkor lecserélték. A sérüléséből felépült Gulácsi végig a kispadon ült a Leipzig darmstadti sikere során.

A szintén válogatott Szalai Attila kezdőként lépett pályára a Hoffenheimben, amely 3-1-re kikapott a vendég Eintracht Frankfurttól. Szalai a 60. percben sárga lapot kapott, öt perccel később pedig lecserélték, a legtöbb eredménykövető oldalon ő kapta csapatából a leggyengébb osztályzatot.

Szalai az előző négy meccset végigpadozta klubjában.

A Schäfer Andrást sérülés miatt nélkülöző Union Berlin sorozatban a nyolcadik tétmeccsét bukta el, ezúttal a VfB Stuttgart diadalmaskodott a fővárosi együttes stadionjában 3-0-ra.

A veretlenül listavezető Bayer Leverkusen folytatta remek szériáját, és Wolfsburgban győzött 2-1-re.

Bundesliga, 8. forduló

SV Darmstadt 98-RB Leipzig 1-3 (1-2)
SC Freiburg-VfL Bochum 2-1 (2-1)
TSG 1899 Hoffenheim-Eintracht Frankfurt 1-3 (1-3)
Union Berlin-VfB Stuttgart 0-3 (0-1)
VfL Wolfsburg-Bayer Leverkusen 1-2 (1-1)

Olvasói sztorik