Nemzetközi foci

Két évre eltiltották az Argentínával vb-győztes focistát

Luis Robayo / AFP
Luis Robayo / AFP

Tiltott szer használata miatt két évre eltiltották Papu Gómezt, a Monza argentin válogatott támadóját. A 35 éves labdarúgó a klub közlése szerint terbutalint használt, amit a hörgőgörcs megelőzésére használják asztmában, hörghurutban, tüdőtágulásban és más tüdőbetegségben szenvedő betegeknél, viszont tiltólistás szer a WADA-nál.

Gómez ebben a szezonban két meccsen összesen 40 percet töltött a pályán az olasz élvonalbeli Monzában.

A Relevo cikke szerint még előző csapata, a Sevilla egyik októberi edzésén történt az ellenőrzés, majd a katari vb előtt derült ki, hogy pozitív lett a mintája. A futballista azzal védekezett, hogy egy köhögés elleni szirupot használt, amiről valóban nem egyeztetett a klub orvosaival. Ugyanakkor engedélyt kért és kapott, hogy szerepelhessen a világbajnokságon.

Papu Gómez az Arsenal de Sarandy csapatában kezdte, majd a San Lorenzo volt a következő állomás a karrierjében, a 2010-11-es szezonban jött át Európába és lett a Catania játékosa. Volt egy ukrajnai kitérője a Metalist Harkov csapatában, majd hét évet töltött el az Atalantában, amelyet a Bajnokok Ligájába segített. Az előző három szezont Sevillában töltötte (idén Európa Ligát nyert a csapattal), a nyáron tért vissza Olaszországba.

Az argentin válogatottban 17-szer lépett pályára, tagja volt a 2021-ben Copa Américát, tavaly pedig világbajnoki címet nyert csapatnak.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik