Nemzetközi foci

Szoboszlaiék nyertek, a Liverpool vezeti a Premier League-et

Paul Ellis / AFP
Paul Ellis / AFP

A Liverpool 2-0-ra legyőzte az Evertont a városi derbin, ezzel pedig a tabella élére ugrott az angol bajnokságban – igaz, a Tottenham, az Arsenal és a Manchester City is pályára lép még a fordulóban, és mind a három visszaelőzheti Jürgen Klopp csapatát. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik kezdőként végigjátszotta a meccset.

Ijesztően indult a hazaiak számára a mérkőzés, mert Calvert-Lewinnek már az első percben volt egy ígéretes fejese, de a labda Alisson kezében landolt. Innentől kezdve viszont a Pool dominált, sőt a 37. percben még emberelőnybe is került, miután Ashley Young megkapta a második sárga lapját. Alexander-Arnold és Szoboszlai előtt kínálkozott ígéretes lehetőség, de egyikük sem talált kaput, Jordan Pickfordnak pedig mindössze egyet kellett védenie az első félidőben.

Azt kaptuk a második félidőtől, amit nagyjából várni lehetett, vagyis a Liverpool dominált a labdabirtoklásban emberelőnyben, bár nagy helyzeteket nem tudott kiharcolni. Sőt, 0-0-nál még volt egy szituáció, amikor a sárga lapos Konaté szabálytalankodott, és ugyan nem állították ki, árulkodó volt, hogy Klopp két percen belül lecserélte.

A hazai csapat úgy is nyomást kezdett helyezni ellenfelére, hogy hátha egy tizenegyes összejön, végül a 74. percben Keane kézzel beleért a labdába a tizenhatoson belül, a VAR a hazaiak javára ítélt, Mohamed Szalah pedig kíméletlenül belőtte a büntetőt.

Ez a pillanat el is döntötte a meccset, de a Liverpoolnak voltak még helyzetei, amiből egyet sikerült újabb gólra váltani, Darwin Núnez passzolt jó ütemben Szalah elé, aki beállította a 2-0-s végeredményt. A Pool tehát a tabella élére ugrott, de a riválisok még pályára lépnek a forduló további részében.

Kapcsolódó

Premier League, 9. forduló

Liverpool FC-Everton 2-0 (0-0)

Olvasói sztorik