Nemzetközi foci

A gázai övezetről posztoló Bayern-játékos nem vett részt az edzésen

Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Nem vett részt a Bayern München edzésén Nusszair Mazraoui, miután a palesztinokat támogató bejegyzést tett közzé.

A marokkói jobbhátvéd egy rövid videót osztott meg, amelyen Palesztína zászlaját lengeti egy kar, miközben miközben egy narrátor a következőket mondja:

Isten segítse Palesztinában üldözött testvéreinket, hogy győzelmet érjenek el. Isten irgalmazzon a halottakon, Isten gyógyítsa meg sebesülteiket.

Németországban komoly ellenérzéseket váltott ki, amiért a Hamász mellett foglalt állást Mazraoui, a miniszterelnök kifejezetten fel is szólította a Bayern vezetőségét, hogy függessze fel a focistát. Erre egyelőre nem került sor hivatalosan, de csütörtökön tartottak egy meetinget a vezetők és a marokkói, amely után kihagyta az edzést a Bild beszámolója szerint.

Nem Mazraoui az első, aki így járt, a Mainz azonnal felfüggesztette0 Anwar El Ghazit, miután egy Izrael létezését tagadó posztot tett közzé.

Október hetedikén 2200-nál is több rakétát lőttek ki Izraelre palesztin területekről, amire válaszképp a zsidó állam háborút hirdetett és gázai katonai célpontokat támadt meg. A gázai övezettel kapcsolatos legfrissebb híreket olvasóink itt követhetik:

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik