Nemzetközi foci

A dánok csatára úgy érzi, az ellenfél focistái arra utaztak, hogy kárt tegyenek benne

Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP
Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix / AFP

Meglehetősen feldúlt volt a San Marino elleni Eb-selejtező után Rasmus Höjlund, a dánok csatára, aki azt mondta, az ellenfél játékosai ütötték-vágták, és még fenyegették is.

A Manchester United játékosa hatalmas gólt akasztott az első félidőben, de San Marino nem adta fel, és Alessandro Golinucci révén egyenlíteni tudott – a miniállam csapata tétmeccsen több mint másfél év után volt ismét eredményes. A győzelmet végül Yussuf Poulsen góljával a dánok szerezték meg, ám Höjlund nem tudott ennek felhőtlenül örülni.

„Légióskodtam Olaszországban, beszélem a nyelvet, így értettem, milyen mondatok hangzottak el rólam. Ők kezdték a keménykedést, és mivel nem volt veszítenivalójuk, idővel egyre durvábbak lettek. Elhangzottak fenyegetések is, egyikük azt mondta, várd csak meg a következő támadást, össze fogunk zúzni.

Szándékosan utaztak rám, és Roberto Di Maio szabálytalansága egyértelműen piros lapot ért volna, mert semmi köze nem volt a futballhoz. A bíró kezéből azonban kicsúszott az irányítás

– panaszkodott Höjlund arra az esetre utalva, amikor a hazaiak 41 éves védője nagyon csúnyán hátba térdelte.

A dán focista azt is megemlítette, Di Maio megmozdulása arra utalt, hogy az ellenfél tudta, hogy korábban sokat bajlódott a hátával, és direkt a gyenge pontját támadták. A 20 éves csatár tíz meccsen hét gólnál jár a dán csapatban, és mind a hetet az Eb-selejtezőkön szerezte. A dánok nyolc forduló után 19 ponttal a második helyen állnak, és a következő körben a szintén 19 pontos szlovénokkal vívnak rangadót.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik