Nemzetközi foci

Röhejes öngóllal segítettek be a máltaiak Rebrov csapatának

Michal Cizek / AFP
Michal Cizek / AFP

Egy öngóllal jött vissza a meccsbe az ukrán válogatott a Málta elleni Eb-selejtezőn.

A máltaiak a nigériai születésű Paul Mbong góljával hamar vezetést szereztek, és őrizték is az előnyt a 38. percig, ám ekkor a kissé túlbuzgó Ryan Camenzuli összehozott egy öngólt, és ez lendületet adott az ukránoknak. Grigorij Szudakov lövése el sem találta volna a kaput, Camenzuli azonban pánikszerűen belekapott a labdába, amely a lábáról a kapuba csorgott. A gól itt nézhető meg.

A szünetre már az ukránok vonulhattak boldogabban, mert Artem Dovbik tizenegyesből megszerezte a második góljukat, majd a hajrában Mihajlo Mudrik lezárta a meccset egy látványos, 16-oson kívüli bombával.

Malta 1 – [3] Ukraine | Mykhaylo Mudryk | 84′
byu/SpiritedSuccess5675 insoccer

A C csoportban az ukránok 13 pontjukkal a második helyen állnak az Eb-részvételt már bebiztosító angolok mögött. Szerhij Rebrov csapatának már csak egy meccse van, az utolsó körben az Eb-címvédő olaszokkal találkozik semleges pályán, Leverkusenben. Az olaszok előbb még játszanak az északmacedónokkal, és ha ott nyernek, akkor az ukránok ellen elég nekik egy pont a továbbjutáshoz, mivel Milánóban 2-1-re megverték Mudrikékat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik