Nemzetközi foci

Neymart hordágyon vitték le, Messi lőtt két gólt, és bolondot csinált egy ellenfélből

Pablo PORCIUNCULA / AFP
Pablo PORCIUNCULA / AFP

Lionel Messi két góljával verte az argentin válogatott Perut világbajnoki selejtezőn.

A hétszeres – és a pletykák szerint nemsokára nyolcszoros – aranylabdás mindkét gólját az első félidőben szerezte, az elsőnél egy pazar lövéssel zárt le egy nagyon pofás támadást,

majd a 42. percben szinte ugyanonnan lőtte a második gólját is, csak ezúttal a rövid sarkot választotta.

Messi 106 gólt szerzett az argentin csapatban, és ebből 31 született vb-selejtezőn, ezzel korábbi csapattársát, Luis Suárezt megelőzve ő lett a dél-amerikai rekorder.

Az argentin csapatkapitánynak volt még egy olyan megmozdulása, amit imád az internet, az oldalvonal közelében ugyanis a cseleivel kétszer is leültette az egyik perui játékost.

A játéknap rangadóján Uruguay 2-0-ra nyert Brazília amely, amely sérülés miatt az első félidő végén elveszítette Neymart. A támadót hordágyon vitték le, de egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülése.

Akkor már 1-0-ra vezetett Uruguay Núnez szép fejesével, majd a Liverpool csatára adott egy gólpasszt a második félidőben De la Cruznak.

1:10-nél és 8:25-nél látható a két gól az összefoglalóban:

Négy kör után Argentína az egyetlen hibátlan csapat a dél-amerikai zónában, Brazília és Uruguay pedig 7-7 ponttal áll. Dél-Amerikából hat válogatott jut ki a 2026-os, 48 csapatos vébére, a hetedik pedig interkontinentális selejtezőt játszik.

Eredmények, 4. forduló:

Peru – Argentína 0-2 (0-2)
Uruguay – Brazília 2-0 (1-0)
Ecuador – Kolumbia 0-0
Paraguay – Bolívia 1-0 (0-0)
Venezuela – Chile 3-0 (1-0)

 

Az állás: 1. Argentína 12 pont, 2. Uruguay 7 (8-5), 3. Brazília 7 (7-4), 4. Venezuela 7 (5-2), 5. Kolumbia 6, 6. Ecuador 4 (4-3), 7. Paraguay 4 (1-2), 8. Chile 4 (3-6), 9. Peru 1, 10. Bolívia 0

Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

Olvasói sztorik