Nemzetközi foci

Griezmann a válogatott futball vasembere

KENZO TRIBOUILLARD / AFP
KENZO TRIBOUILLARD / AFP

Franciaország Kylian Mbappé két góljával 2-1-re nyert Hollandia ellen, és ezzel két körrel az Eb-selejtezők vége előtt kvalifikálta magát a jövő évi németországi Eb-re.

Az amszterdami meccsen kezdő volt a francia csapatban Antoine Griezmann, akit a 87. percben váltott a Monaco játékosa, Youssouf Fofana.

A 32 éves Griezmann elképesztő sorozatot tudhat magáénak: 2017 júniusa óta ugyanis a francia csapat minden meccsén szerepelt! Ez 81 meccset jelent zsinórban, volt közte Eb- és vb-selejtező, Eb- és vb-meccs, felkészülési találkozó, illetve Nemzetek Ligája-mérkőzés.

A sorozatban lejátszott 81 válogatott meccs rekordnak számít, és látva Griezmann fontosságát, illetve állhatatosságát, most már bátran megcélozhatja a százas mérföldkövet.

Az Atlético Madrid támadója 124 meccsen 44 gólt szerzett a francia válogatottal, az örökrangsorban ezzel a harmadik helyen áll Olivier Giroud (54), valamint Thierry Henry (51) mögött, de könnyen lehet, hogy nemsokára a negyedik helyre szorul, mert a nála nyolc évvel fiatalabb Mbappé már csak két gólra van tőle.

Griezmann az Atléticóban is alapember, klubjában idén 10 tétmeccs után 5 gólnál jár.

Olvasói sztorik