Nemzetközi foci

Messi felé köpött a rivális játékosa, Neymart popcornnal dobták fejbe

Brazília házigazdaként csupán 1-1-es döntetlent játszott Venezuelával a 2026-os labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának harmadik fordulójában. A házigazdák az Arsenal hátvédje, Gabriel dos Santos Magalhaes találatával vezetést szereztek, majd a Real Madridban futballozó Vinicius Junior gólját les miatt nem adták meg. A vendégek a 85. percben egyenlítettek a Mexikóban légióskodó Eduard Bello jóvoltából, aki ollózó mozdulattal juttatta a hálóba a labdát.

Amikor a brazil csapat elhagyta a pályát, a lelátóról egy néző egy doboz popcornt dobott Neymar felé és el is találta a fején a játékost.

A vb-címvédő argentinok hazai pályán Nicolas Otamendi harmadik percben szerzett találatával nyertek Paraguay ellen. Emiliano Martínez már 622 perce nem kapott gólt – legutóbb Kylian Mbappé talált a hálójába a vb-döntőben -, ezzel megdöntötte az argentin rekordot. Az eddigi csúcsot Germán Burgos tartotta, aki az 1998-as világbajnokság előtti öt, majd a franciaországi torna utáni négy barátságos meccsen 608 percen keresztül nem kapott gólt – a vb-n nem ő, hanem Carlos Roa védett.

Lionel Messi az 53. percben állt be (kapufáig jutott), és míg a pályán volt, összeszólalkozott Antonio Sanabriával, aki aztán Messi irányába köpött.

„Az igazat megvallva, nem láttam ezt. Az öltözőben mesélték a többiek, mi történt, de ha őszinte akarok lenni, azt sem tudom, ki az a srác. Nem is nagyon akarok róla beszélni, meg reklámozni, mert csak rosszabb lesz. Én itt a magam részéről lezárom a történetet” – idézte az Olé az argentin klasszist.

Az argentin csapaton kívül három forduló után már nincs százszázalékos válogatott a selejtezőcsoportban.

3. forduló

Argentína-Paraguay 1-0 (1-0)
Brazília-Venezuela 1-1 (0-0)
Kolumbia-Uruguay 2-2 (1-0)
Bolívia-Ecuador 1-2 (0-1)
Chile-Peru 2-0 (0-0)

Az állás: 1. Argentína 9 pont, 2. Brazília 7, 3. Kolumbia 5, 4. Uruguay 4 (6-5), 5. Chile 4 (3-3), 6. Venezuela 4 (2-2), 7. Ecuador 3, 8. Paraguay 1 (0-2), 9. Peru 1 (0-3), 10. Bolívia 0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik