Nemzetközi foci

Kártérítést fizethet meghalt bébiszittere családjának az Inter csatára

Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu
Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu
A milánói munkaügyi bíróság döntése értelmében Lautaro Martínez, az Inter világbajnok csatára köteles kártérítést fizetni az év elején súlyos betegségben meghalt bébiszittere hozzátartozóinak.

Az argentin támadó és neje, Agustina Gandolfo kislányuk mellé keresett bébiszittert, végül a feleség gyerekkori barátnőjére, Milagros Lizzolára esett a választásuk, aki a párhoz költözve teljes munkaidőben vállalta a gyermek gondozását.

A megállapodás után nyolc hónappal azonban megbetegedett, és miután nem tudta teljesíteni a vállaltakat, elbocsátották. Lizzola azzal vádolta a házaspárt, hogy a betegsége miatt rúgták ki, Lautaro Martínez ugyanakkor azzal érvelt, hogy a nő túllépte a betegség miatti távollét maximális időtartamát.

A bébiszitter végül úgy döntött, hogy bepereli munkaadóját, az ügyet azonban már nem tudta végigvinni, januárban ugyanis meghalt. A rokonai ekkor döntöttek úgy, hogy nem hagyják annyiban a dolgot.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülései szerint a milánói munkaügyi bíróság jogellenesnek ítélte az elbocsátást és csütörtökön a felperes javára döntött és kártérítés megfizetésére kötelezte a futballistát (de az összeg mértékét nem hozták nyilvánosságra).

„Sokáig hallgattam, mert tiszteltem a másik családot, de azt sohasem engedem meg, hogy bemocskolják az enyémet. Felfogadtunk egy embert, aki egy idő után sajnos nem tudott többet dolgozni, mert a betegsége nem tette azt lehetővé” – nyilatkozta Lautaro Martínez.

Hozzátette, sokat segítettek alkalmazottjuknak, az olaszországi útiköltségek mellett segítettek neki a kórházi ügyei intézésében is.

„Nekünk kellett meggyőznünk a családot, hogy jöjjenek és vigyázzanak a haldokló lányukra, majd miután bekövetkezett a tragédia, ki akarták használni a helyzetet, és megpróbáltak pénzt szerezni tőlünk.

Milyen embernek kell lennie ahhoz, hogy egy gyerek halálát erre használják fel? Undorító

– mondta.

Olvasói sztorik