Nemzetközi foci

„Kérte, hogy segítsek neki, hiszen családja van” – 13-szor élesztették újra a téglával fejbe dobott asszisztenst

Tony Garcia / Image Source / Image Source via AFP
Tony Garcia / Image Source / Image Source via AFP
Botrányos véget ért egy amatőr futballmérkőzés Argentínában: a Club Atlas de Brinkmann-Club Urquiza de Morteros összecsapást követően a játékosok összeverekedtek, a nézőtérről pedig egy téglával fejbe dobták az egyik asszisztenst, aki az öltözőig még eljutott, de ott összeomlott és 13-szor kellett újraéleszteni.

A mérkőzésen semmi rendkívüli nem történt, a játékvezető hat percet hosszabbított, és ezazalatt a vendégek megszerezték a győztes gólt. A lefújást követően aztán elszabadult el a pokol, az Atlas játékosai verekedést robbantottak ki, ütöttek-rúgtak, és ebből kivette a részét a hazaiak egyik vezetője is.

Az Atlas egyik vezetője és egykori játékosa bejött verekedni, majd miután elhagyta a pályát, bedobott egy téglát, ami eltalálta az asszisztensem koponyáját. Azt hiszem, ez egy emberölési kísérlet volt

– idézte a Clarín a mérkőzés játékvezetőjét.

Az áldozat még eljutott az öltözőig, de ott rosszullétre és homályos látásra panaszkodott.

„Lefektettük, és akkor szerencsénkre bejött a mi őrangyalunk, Yamila Iturre. Miután Jorge elájult, 13 újraélesztést hajtott végre rajta. Még sohasem tapasztaltam ilyesmit” – tette hozzá.

Mielőtt elveszítette az eszméletét, az asszisztens annyit kért, ne hagyják meghalni, mert három gyermeke van.

„Egy perc és 20 másodpercig halott volt, de Yamila megmentette, neki köszönhetően sikerült visszahozni, és kórházba szállítani.”

Az életmentő nő azért is tette sikerrel a dolgát, mert ápolónőnek tanult, azt mondta, soha nem gondolta volna, hogy ilyen a drámai helyzetet kell átélnie..

„Mondta, hogy nehezen vesz levegőt, és úgy érzi, elájul. De kérte, hogy segítsek neki, hiszen családja van. Egyszer csak tátva maradt a szája, és mereven bámult a semmibe. Ekkor megkezdtem az újraélesztést” – emlékezett vissza Yamila Iturre.

A szombaton történtek után már ügyészségi szintig jutott az ügy, 22 vádlott van, köztük az edzői stáb tagjai, a Club Atlas de Brinkmann játékosai és tisztségviselői. Egyelőre annyi döntés született, hogy az amatőr liga kizárta a klubot a bajnokságból, és minden játékosnak megtiltotta, hogy más csapatokba igazoljon.

Olvasói sztorik