Nemzetközi foci

Egy hazai Eb-győzelemmel válna valóra Harry Kane álma

Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Foto Olimpik / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Harry Kane, a Bayern München angol sztárcsatára úgy gondolja, hogy bár 30 éves, a legjobb évei még előtte vannak a labdarúgó-pályafutásában.

„A sportban és a futballban is azt gondolják az emberek, hogy ha valaki 30 lesz, akkor vége” – mondta az angol válogatott támadó. „Én azonban úgy látom, hogy körülbelül a karrierem második félideje előtt állok. Kilenc-tíz évet játszottam a legmagasabb színvonalon és reménykedem abban, hogy további nyolc-kilenc évet tudok ugyanezen a szinten teljesíteni.”

Hozzátette, szerinte a legjobb évei még csak most jönnek.

„Egyértelműen van még fejlődési lehetőség. Ha megnézünk olyan top futballistákat, mint Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski vagy Zlatan Ibrahimovic – mindannyian szinte jobbak lettek, miután elmúltak 30 évesek.”

Kane a nyáron igazolt a Tottenham Hotspurtől a német bajnok Bayern Münchenhez, ahol klasszis teljesítményt nyújt: az első kilenc tétmeccsén kilenc gól és öt gólpassz került a neve mellé.

„Nagyon büszke vagyok erre. Ennél még több gólt is lőhettem volna, voltak még lehetőségeim. De ha valaki előzetesen azt mondja, hogy most itt fogok tartani a gólok, gólpasszok és győzelmek tekintetében, aláírtam volna” – fogalmazott.

A 2021-es Európa-bajnokság döntőjében Anglia tizenegyes-párbaj után szenvedett vereséget Olaszországtól a Wembleyben. A 2024-es Európa-bajnokságot Németországban rendezik.

Az Eb megnyerése különleges lenne, de ha a saját országodban sikerülne, egy valóra vált álom lenne

– célzott arra, hogy 2028-ban az Egyesült Királyság és Írország rendezi az Európa-bajnokságot.

Kapcsolódó
Nem lesznek magányos Eb-rendezők a következő években
2028-ban a britek és az írek, négy évvel később az olaszok és a törökök lesznek házigazdák.
Olvasói sztorik