Nemzetközi foci

Rasszista megjegyzések miatt függesztette fel klubja a Vidi korábbi edzőjét

Francois Nascimbeni / AFP
Francois Nascimbeni / AFP

A francia harmadosztályban szereplő US Orléans kedden közleményben tudatta, a vezetőedzőt, Bernard Casonit felfüggesztették. A L’Equipe cikke szerint

a 62 éves szakember rasszista kijelentéseket tett, a rendőrség pedig eljárást indított az ügyben.

A játékosként a Marseille-jel kétszeres bajnok, valamint egyszeres Bajnokok Ligája-győztes Casonit már több alkalommal támadták rasszista kijelentései és agresszív viselkedése miatt edzői pályafutása során. Ezúttal az észak-afrikaiakra tett sértő megjegyzést, az Orléans játékosai pedig megerősítették, hogy mindennaposak a becsmérlő jelzők az edzéseken. Casoni tagadta az ellene felhozott vádakat, és amiatt háborgott, hogy a mai világban már semmit sem lehet mondani.

A 30-szoros válogatott Casoni 1999 óta edzősködik, hazája mellett dolgozott Tunéziában, Örményországban, Algériában, Katarban, sőt egy rövid és sikertelen időszakot Fehérváron is eltöltött. A Vidinél 2015 nyarán nevezték ki, mindössze kilenc mérkőzésen irányított, amelyből ötöt is elveszített a csapat.

Mostani klubjánál a nyáron bízták meg a vezetőedzői feladatokkal, az eddig lejátszott nyolc meccsen két-két győzelem és döntetlen, valamint négy vereség a mérleg, az Orléans kiesőhelyen áll a bajnokságban.

Kapcsolódó
Eltilthatja a Serie A a legtuskóbb játékvezetőt
Sacchi bíró nem fogott kezet női asszisztensével.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik