Nemzetközi foci

Biztonságban van az izraeli bajnokság magyar légiósa

Yong Teck Lim / Getty Images
Yong Teck Lim / Getty Images
Az Izraelben játszó Koszta Márk nincs veszélyben az országot ért támadás után, a Maccabi Bnei Raina labdarúgója elmondta, a harcoktól távolabb, az ország északi részén lakik.

„Szerencsére itt északon nem történik semmi. Libanon felől volt egy kis fenyegetés, de nem történt semmi komolyabb” – nyilatkozta a labdarúgó hétfő délelőtt az M1 aktuális csatornának telefonon.

Arra volt már példa tavaly is, amikor itt játszottam, hogy rakétáztak délen, de arra még nem, hogy terroristák betörtek volna Izraelbe és embereket raboltak el és végeztek ki.

A támadás után az izraeli futballbajnokságot azonnal felfüggesztették. Koszta Márk pedig szombaton reggel értesült arról, hogy a mérkőzésük elmarad és csak később tudta meg ennek az okát.

„Írták, hogy maradjunk otthon. Nem tudtam, mekkora a baj, később értesültem a médiából a helyzetről. Akkor azért kicsit pánikoltunk”” – nyilatkozta Koszta, aki több más külföldi játékossal egy épületben lakik Haifában, így velük beszélgetett a helyzetről.

A bajnokságról nem tudunk semmit.

Egyénileg edzünk, konditermi tréningeket végzünk, de pályán nem tudunk edzeni. A mai napon láttuk, hogy az egyik csapat elkezdte az edzéseket, de nem tudom, hogy a héten mi lesz a fejlemény.”

Koszta Márk kérdésre válaszolva azt is elmondta, nem tud arról, hogy ki lehet-e a jelenlegi helyzetben lépni a szerződéséből, de erre nem is gondol most.

„Arra gondolok, hogy legyen béke itt Izraelben, legyen minden rendben és utána lehet beszélni a futballról” – zárta a beszélgetést Koszta Márk.

A számos országban terrorszervezetként nyilvántartott Hamász szombaton indított támadást Izrael ellen több száz rakétával és fegyveres egységekkel, amelyek behatoltak izraeli településekre, több száz embert megöltek, százakat megsebesítettek és túszokat hurcoltak magukkal vissza, a Gázai övezetbe. Izrael hadserege vasárnap ellencsapással válaszolt, a harcok hétfőn is folytatódtak.

(MTI)

Kapcsolódó
Elmarad az Eb-selejtező az Izraelt ért támadás miatt
Az UEFA elhalasztotta a Svájc elleni, csütörtöki, tel-avivi mérkőzést.
Olvasói sztorik