Nemzetközi foci

Suárez még mindig a régi: látványos kamueséssel provokált ki egy sárgát, majd lőtt egy ravasz gólt

Maxi Franzoi / AGIF / AGIF via AFP
Maxi Franzoi / AGIF / AGIF via AFP

Az Internacional nyerte a brazil focibajnokságban a Porto Alegre-i rangadót, miután 3-2-re legyőzte Luis Suárez csapatát, a Grémiót.

Az Inter uralta a meccset, a második félidő elején már 2-0-ra vezetett, aztán Joao Pedro révén szépített ugyan a Grémio, de hamar visszaállította a kétgólos különbséget a hazai csapat. A meccs utolsó gólját Suárez szerezte szabadrúgásból, kihasználva, hogy a sorfal szétnyílt.

A 36 éves uruguayi támadónak ez volt a 9. gólja az országos bajnokságban, ami egyben dél-amerikai források szerint karrierje 550. találata volt.

Suárez nem csak a gólérzékenységét villantotta meg, hanem azt is, hogy szeret időnként rájátszani a szabálytalanságokra. A 65. percben René valóban eltalálta a csatárt, ami még pördült egyet a levegőben, hogy a bíró biztosan megtorolja a szabálytalanságot. Villant is a sárga Renének, aki nagyon csúnyán nézett a gúnyosan mosolygó Suárezre.

1:12-nél látható az eset a videón:

26 forduló után a Grémio a 3., az Internacional a 12. helyen áll a húszcsapatos mezőnyben. A tabellát a Botafogo vezeti.

Olvasói sztorik