Nemzetközi foci

Szaúd-Arábia hivatalosan is bejelentkezett a 2034-es focivébére

BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND WEISSBROD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Szaúd-Arábia hétfőn hivatalosan jelezte a 2034-es világbajnokságra vonatkozó rendezési szándékát a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA).

“Múlt héten bejelentettük ambícióinkat a 2034-es esemény megrendezésére, ez a hivatalos beadvány pedig tovább visz minket az úton, hogy valóra váltsuk népünk álmát” – fogalmazott Jasszer al-Miszehal, az ország futballszövetségének az elnöke, aki hozzátette,

eddig hetven nemzeti szövetség biztosította támogatásáról a szaúdi kandidálást.

A 11 év múlva esedékes világbajnokságra az ázsiai és az óceániai konföderációhoz tartozó országok jelentkezhetnek, mivel 2026-ban az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó, azaz az észak- és közép-amerikai régió látja vendégül a futballvilágot, míg a 2030-as seregszemlét Spanyolország, Portugália és Marokkó kapta úgy, hogy egy-egy mérkőzést Uruguay, Argentína és Paraguay is rendez, tehát három földrészen is lesznek találkozók.

A FIFA október 31-ig várja a hivatalos jelentkezést az érdeklődőktől, a végleges pályázatot pedig jövő júliusban kell benyújtani. Szaúd-Arábián kívül Ausztrália érdeklődik a 2034-es esemény iránt.

Olvasói sztorik