Nemzetközi foci

Kétgólos hátrányból állt talpra, de a győztes találatot elvették a Barcától

Jorge Guerrero / AFP
Jorge Guerrero / AFP
Lamine Yamal történelmet írt.

2-2-es döntetlent játszott a Barcelona a Granada otthonában a spanyol bajnokság 9. fordulójában. Xavi csapata három ponttal van lemaradva az állovas Real Madrid és eggyel a második Girona mögött.

Az újonc Granada már 17 másodpercet követően vezetett, ami ebben az évszázadban a leggyorsabb gól volt, amit a Barcelona ellen bajnokin szereztek. Zaragoza volt az elkövető egy jól helyzetett, pattogós lövéssel, és ugyanő a 29. percben megduplázta az előnyt.

A szünet előtti pillanatokban azonban Lamine Yamal szépített, 16 évesen és 87 naposan pedig a La Liga történetének legfiatalabb gólszerzőjévé vált.

Lamine Yamal rekordot jelentő találata:

A második félidőben egészen a hajráig kellett várni a Barca egyenlítő góljára, Sergio Roberto próbálkozása pattant be a kapusról – bár a hazaiak vitatták az érvényességét, a VAR szerint is szabályos volt a találat. Nem sokkal később megont előnybe kerülhetett volna a Granada, de Zaragoza lövése a kapufáról kifelé pattant.

Torres leshelyzete:

Még nem volt vége, Joao Félix ugyanis a hazai kapuba fejelt a ráadás perceiben, ő nem volt lesen, Ferran Torres azonban igen, úgy ítélték meg, a mozgásával zavarta a védőket és a kapust – ezt a döntést biztosan sokat vitatják majd, mert jóval a feje fölött szállt el a labda. A Barcelona mindenesetre továbbra is egyedüli csapatként veretlen a mezőnyben.

La Liga, 9. forduló

Villarreal-Las Palmas 1-2 (0-1)
Atlético Madrid-Real Sociedad 2-1 (1-0)
Alavés-Real Betis 1-1 (1-1)
Celta Vigo-Getafe 2-2 (2-2)
Granada-FC Barcelona 2-2 (2-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik