Nemzetközi foci

Szoboszlait csak szabálytalanul tudták megállítani, Szalah büntetett

Hátrányból fordított, mégsem nyert a Liverpool az angol bajnokság, a Premier League 8. fordulójában. A csapat a Brighton otthonában játszott 2-2-es döntetlent, Szoboszlai Dominik kezdőként végigjátszotta a meccset.

Hektikus meccsre lehetett számítani a két csapat stílusát és szezonbeli eredményeit ismerve, de talán így is meglepő hiba hozta meg az első gólt: Virgil van Dijk passzolt Alexis Mac Allisterhez, aki viszont nem mérte fel jól, hányan veszik körbe, Simon Adingra labdát szerzett és lőtt, a visszafutó Alissonnak nem sikerült mentenie.

Feljebb tolta a letámadását a Liverpool, ami két gólt is hozott még az első félidőben. Előbb Szoboszlai játszotta meg Luis Díazt, aki Darwin Núnezhez passzolt, az ő keresztlabdáját elengedte Harvey Elliott, a hosszún érkező Mohamed Szalah pedig magabiztosan a kapuba lőtt. A 44. percben már előnybe került a Liverpool, miután Szoboszlai eredményesen támadott le, Gross rántotta le a magyar játékost, a megítélt tizenegyest pedig Szalah értékesítette.

Szoboszlai a második félidőben kis híján gólpasszt is adott, a csereként beállt Ryan Gravenberch azonban a keresztlécet találta el a z 55. percben. Persze meg kell jegyezni azt is, hogy nem sokkal előtte Alisonnak volt egy órási védése bal kézzel, a Brighton akkor nagyon közel járt az egyenlítéshez.

Szoboszlai mutatói a mérkőzésen.

Az utolsó 20 perc kezdetén átvette az irányítást a Brighton és sorra dolgozta ki a helyzeteket, a 78. percben pedig jött is az egyenlítés, amikor March szabadrúgásánál Dunk maradt teljesen ürese és pár lépésről a kapuba passzolt. Rendezte a sorokat ezután a Liverpool, de a vezetés visszaszerzéséhez már nem volt elegendő idő, 2-2 lett a vége.

Premier League, 8. forduló

Brighton-Liverpool FC 2-2 (1-2)
West Ham United-Newcastle United 2-2 (1-0)
Wolverhampton Wanderers-Aston Villa 1-1 (0-0)

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik