Nemzetközi foci

Kapusgól rondított bele a svéd aranycsatába

Nagy hajrát és hatalmas izgalmakat ígér a svéd női labdarúgó-bajnokság hajrája, öt fordulóval a vége előtt még három csapat hajt fej-fej mellett az aranyéremre.

A hétvégi játéknap előtt a Hammarby és a Häcken 49-49, a Linköping 45 ponttal rendelkezett, utóbbi pénteken egy 3-2-es győzelemmel 48-ra növelte pontjai számát. A Häcken azonban botlott, nem is akármilyen módon: a Vittsjö a 93. percben egyenlített.

Ráadásul kapusgóllal: a ráadásban egy szöglethez a 26 éves Elaine Burdett is előrement, és miután kanadai csapattársa, Sarah Stratigakis tökéletesen ívelt középre, a hazai kapus pedig rosszul jött ki, Burdettnek nem volt nehéz dolga a hálóba fejelnie (1-1).

Ez a karrierem első gólja, legalábbis profiként. Talán 15 éves koromban volt már ilyenben részem, de felnőttként soha. Sarah nagyszerű labdájába csak bele kellett tennem a fejem, utána majdnem elsötétült előttem a világ

– lelkendezett a gólszerző.

Häcken számára a pontvesztés azt jelenti, hogy a Hammarby átveheti az első helyet, amennyiben szombaton nyer a Kristianstad ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik