Nemzetközi foci

Nem unatkozott a videobíró, veretlen maradt a Dortmund

INA FASSBENDER / AFP
INA FASSBENDER / AFP
Nem unatkozott a videobíró a Dortmund-Union Berlin mérkőzésen, az első félidőben tizenkét percen belül három jelenetet is ellenőrizni kellett a német labdarúgó-bajnokság 7. fordulójának szombati mérkőzésén.

A meccsen a hat forduló után még veretlen hazaiak szereztek vezetést a 7. percben Füllkrug révén (1-0), ezt két perc múlva Gosens fejessel egalizálta (1-1).

A 18. percben újabb gól született, egy szabadrúgást követően Král találatával már a vendégeknél lehetett volna az előny.

A videobíró azonban vizsgálódni kezdett, közben a berliniek meglepő cserét hajtottak végre, és éppen Krált vitték le, aki dühében bevert egyet a kispad egyik székének.

Hogy megsérült vagy valami más állhatott a háttérben, nem derült ki, de a cseh válogatott középpályás már az oldalvonal mellett konstatálhatta, hogy találatát les miatt visszavonták.

A 26. percben Füllkrug is lesről fejelt gólt, hogy aztán a VAR a 29. percben ismét főszerephez jusson, és hivatalosan is jelezze, Hummels letalpalta Beckert a 16-oson belül. A büntetőt Bonucci bevágta (1-2).

A második félidőt óriási lendülettel kezdte a Dortmund, és pillanatok alatt fordított. Az 50. percben Schlotterbeck 20 méterről hatalmas bombát ragasztott a bal felső sarokba (2-2), majd egy villámgyors kontra során sikerült kihasználni az emberfölényes szituációt, és Reus passzát a félidőben csereként beállt Brandt nem hibázta el (3-2).

A 71. percben eldőlt a mérkőzés, Ryerson 17 méteres lövését simán fogta volna a vendégkapus, ám a becsúszó Gosens lábán irányt változtatott a labda, és a kapuba gurult (4-2).

Győzelmével a Dortmund továbbra is veretlen a bajnoki szezonban, a tavalyi negyedik helyezett Union azonban két sikert követően már az ötödik vereségét szenvedte el.

A második helyen álló Stuttgart ismét nyert, a Wolfsburg elleni 3-1-es sikerből Guirassy mesterhármassal vette ki a részét, így már 13 találattal áll a góllövőlista élén.

Szalai Attila csapata, a Hoffenheim hosszabbításban szerzett góllal 3-2-re győzött a Werder Bremen otthonában. A magyar válogatott védőt a kispadon tartó együttes kétszer is vezetést szerzett, de a hazaiak másodjára a 91. percben egyenlítettek, azonban még erre is volt válasza a vendégeknek, akik utána Marius Bulter góljával így is elvitték a három pontot Brémából.

A Hoffenheim sorozatban negyedszer győzött idegenben, ami új klubcsúcs.

Bundesliga, 7. forduló

Dortmund – Union Berlin 4-2 (1-2)
gól: Füllkrug (7.), Schlotterbeck (50.), Brandt (54.), Gosens (öngól) 71., illetve Gosens (9.), Bonucci (31., 11-esből)

 

Augsburg – Darmstadt 1-2 (0-0)
gól: Demirovic (86.), illetve Skarke (51.), Kempe (70., 11-esből)

 

RB Leipzig – Bochum 0-0

 

Stuttgart – Wolfsburg 3-1 (0-1)
gól: Guirassy (67., 78., 82., az elsőt 11-esből), illetve Gerhardt (34.)

 

Werder Bremen–Hoffenheim 2-3 (1-2)
gól: Schmid (17.), Stage (90+2.), illetve Beier (8.), Prömel (29.), Bülter (90+2.)

 

Az élcsoport állása:
1. Stuttgart 7 mérkőzés/18 pont
2. Dortmund 7/17
3. Bayer Leverkusen 6/16
4. Hoffenheim 7/15
5. Bayern München 6/14
6. RB Leipzig 7/14

Olvasói sztorik