Nemzetközi foci

Kihátrált a Bayern a családi erőszakkal vádolt védő szerződtetéséből

Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Marcel Engelbrecht / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Bár hosszabb ideje Münchenben edzett, végül a Bayern München úgy döntött, nem szerződteti egykori játékosát, a világbajnok védőt, Jérome Boatenget. Lehet, a nagy társadalmi elégedetlenség vezetett ide, bár a klub mással indokolta a visszakozását.

Pénteken közleményben jelentette be a Bayern München, hogy nem szerződteti újra egykori játékosát, Jérome Boatenget. A 35 éves, világbajnok középső védő hetek óta a klubnál edzett, ugyanis a csapatnál annyi sérült volt, hogy felmerült a gondolata annak, hogy valakit muszáj lesz igazolnia.

A közlemény a személyi helyzet javuló tendenciája hivatkozott:

Dayot Upamecano és Kim Min Dzse most ismét fájdalom nélkül játszhat, és Matthijs de Ligt is javulóban van, így enyhült a nyomás a védelemben

– olvasható a magyarázat.

A bejelentés megnyugtatta a közvéleményt is, Boateng esetleges alkalmazása ugyanis komoly vitát váltott ki. A futballista ellen ugyanis büntetőeljárás folyik Bajorországban, mert azzal vádolják, hogy 2018 nyarán vakáció közben megtámadta akkori élettársát és gyermekei anyját.

A Weisser Ring áldozatvédő szervezet élesen visszautasította Christoph Freund, a Bayern sportigazgatójának kijelentését, amely szerint a bírósági ügy Boateng magánügye, így a klubot ez nem érdekli.

„A családon belüli erőszak nem magánügy, hanem hatalmas társadalmi probléma” – jelentette ki a szervezet.

A vádak miatt a futballistát tavaly másodfokon testi sértés és sértés miatt 1,2 millió euró pénzbüntetésre ítélték. A bajor legfelsőbb bíróság azonban a napokban kirívó jogi hibák miatt hatályon kívül helyezte az ítéletet.

Kapcsolódó
A Bayern München edzésén feltűnt egy új arc, aki mellesleg világbajnok
Tíz éves ismeretség, pazar eredménysor ide, vagy oda, tesztedzéseken kell meggyőznie Thomas Tuchelt, hogy képes-e újra a Bayern szintjén futballozni.
Olvasói sztorik