Nemzetközi foci

Egy világbajnok védő Nagelsmann első keretének nagy visszatérője

Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Tom Weller / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Több mint két év szünet után újra meghívót kapott a német labdarúgó-válogatottba Mats Hummels.

Julian Nagelsmann, a németek új szövetségi kapitánya pénteken ismertette első névsorát, melybe bekerült a Borussia Dortmund 34 éves világbajnok védője is, aki ezt megelőzően legutóbb a 2021-es Európa-bajnokságon képviselte hazáját, többek között a magyarok ellen 2-2-re végződött csoportmeccsen. Hummels szerdán a Dortmund egyik legjobbja volt a Milan elleni, 0-0-ra végződő BL-csoportmecsen.

Nagelsmann a stuttgarti Chris Führich, a leverkuseni Robert Andrich és az Union Berlinben játszó Kevin Behrens személyében három újoncot hívott meg az együttesbe, amely október 14-én az egyesült államokbeli Hartfordban játszik a házigazda amerikaiakkal, három nappal később pedig Philadelphiában a mexikóiakkal felkészülési mérkőzést.

A németek házigazdaként készülnek a jövő évi Európa-bajnokságra, melyre jó esélye van kijutni a magyar válogatottnak is: Marco Rossi csapata október 14-én kvalifikációs csoportja éllovasaként a szerbeket fogadja a Puskás Arénában.

Nagelsmannt két hete nevezték ki szövetségi kapitánynak, miután elődjét, Hansi Flicket a sorozatos gyenge eredmények miatt menesztették.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik