Nemzetközi foci

Szomorú hírt kapott a Barca, Lewandowski hosszú időre kidőlt

Patricia DE MELO MOREIRA / AFP
Patricia DE MELO MOREIRA / AFP
Bokasérülése miatt lehet, hetekig nem játszhat Robert Lewandowski, az FC Barcelona lengyel labdarúgója. A csatár a hétvégi Granada elleni bajnokin, illetve a válogatott soron következő két Európa-bajnoki selejtezőjén biztosan nem játszik, de a spanyol sajtó szerint még az október 28-i, Real Madrid elleni szuperrangadón is kérdéses a játéka.

Lewandowski szerda este az FC Porto otthonában 1-0-ra megnyert Bajnokok Ligája-összecsapás első félidejében David Carmo durva belépőjét követően dőlt ki a sorból.

A katalán klub mindössze annyit közölt, hogy Lewandowskinak addig kell pihennie, amíg meg nem gyógyul, sajtóhírek szerint azonban legalább egy hónapig nem számíthat rá a szakvezetés,

ez pedig azt jelenti, hogy várhatóan lemarad a Real Madrid elleni bajnoki szuperrangadóról, amelyet október 28-án rendeznek a katalán fővárosban.

Lewandowski a jelenlegi szezonban öt gólt és három gólpasszt jegyzett, ezzel csapata legeredményesebb játékosa.

A lengyelek ennél bőbeszédűbbek voltak, Jakub Kwiatkowski, a szövetség szóvivője megerősítette a sérülését, Michal Probierz szövetségi kapitány pedig már meg sem hívta a keretébe. A válogatott edzőtábora hétfőn kezdődik, a csapat október 12-én a Feröer-szigetek, három nappal később pedig Moldávia ellen játszik Európa-bajnoki selejtezőt.

„Beszéltem Roberttel, és láttam a teszteredményeit. Sajnos a sérülés olyan súlyosnak bizonyult, hogy kizárt a részvétele a válogatott edzőtáborában, de nem játszhat a Feröer-szigetek és Moldova elleni meccseken, valamint a Barcelona soron következő mérkőzésein. A bokaízületben ínszalagsérülést szenvedett, a klub már elkészítette a kezelési tervet” – mondta Jacek Jaroszewski, a lengyel válogatott orvosa.

A Marca annyit írt, hogy a válogatott szünet utáni meccseken (Athletic Bilbao, Sahtar, Real Madrid) való szereplését illetően mérsékelt optimizmus uralkodik a klubban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik