Nemzetközi foci

Nagyon titkolja az Inter Miami, hogy miért nem játszik Messi

GIORGIO VIERA / AFP
GIORGIO VIERA / AFP
Nagyon nagy gondban lehet az Inter Miami labdarúgócsapata a rájátszásba jutást illetően, ha nem tér vissza a pályára Lionel Messi. A floridaiak még nem veszítettek mérkőzést, ha a világbajnok argentin pályára lépett, nélküle azonban nyerni se nagyon sikerül.

Messi a legutóbbi öt mérkőzés közül mindössze egyszer lépett pályára, akkor is a 37. percben lecserélték combizom-probléma miatt. De a klub nem adott hírt arról, milyen problémával küzd, Gerardo Martino edző pedig nem reagált az újságírók ezzel kapcsolatos kérdéseire.

A klasszis hétfő este megjelent a csapat stadionjában egy promóciós eseményen, de a sajtó nem kérdezhetett tőle semmit. Másnap ott volt az edzésen is, de azt egyelőre titkolja a klub, hogy mikor léphet pályára újra ebben a szezonban.

Márpedig nagyon kellene, mert a statisztika beszédes: ebben a szezonban 12 meccsen 11 gólt szerzett az Inter Miami színeiben, csapata vele nyolcszor nyert, négyszer döntetlent játszott. Nélküle ugyanakkor csupán egyszer nyert, két döntetlen mellett kétszer veszített.

Az Inter Miami továbbra is a Major League Soccer rájátszásáért hajt, de jelenleg négy hellyel és négy ponttal lemaradva csak a 13. helyet foglalja el a Keleti-főcsoportban.

Még négy meccs vár rá az alapszakaszban, szerdán a Chicago Fire otthonában lép pályára, aztán szombaton hazai pályán a Cincinnati, október 18-án pedig a Charlotte következik, október 21-én pedig utóbbi csapat vendégeként zár.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik